Hem / Gör det själv / Måla / Måla fasad / Måla putshus

vitt putshus röd dörr

Så målar du putsad fasad

Behöver du måla putsad fasad? Kanske var det länge sedan villan, sommarstugan eller en annan fastighet blev ommålad? Då kan det vara hög tid att måla om den för att undvika skador på fasaden. En ommålning kan givetvis också vara lösningen om du vill ge fastigheten ett nytt, fräscht utseende.

Självklart kan du hitta duktiga målerifirmor som kan måla om putsad fasad på din ort. Visste du att det faktiskt är fullt möjligt att måla om en putsad fasad själv och ändå få ett utmärkt resultat? Vi har sammanställt en guide som hjälper dig att lyckas med arbetet.

Måla om din putsfasad som ett proffs!

1. Rengör fasaden

Innan du börjar måla behöver du göra en ordentlig rengöring av fasaden. Med hjälp av alg- och mögeltvätt från Nordsjö avlägsnas smuts, mögelsporer och eventuella alger från fasaden. Spola sedan fasaden med vatten och låt den torka.

2. Börja med grundmålning

För att resultatet ska bli hållbart och estetiskt tilltalande bör du sedan grundmåla fasaden. Det innebär att använda en primer som skyddar ytan och gör att fasadfärgen fäster och sitter bättre. Använd Nordsjö Hydro Primer för bästa resultat.

3. Måla

Det sista steget går ut på att måla den putsade fasaden två gånger. Välj exempelvis Nordsjö Murtex Allround, Nordsjö Murtex Stay Clean eller Nordsjö Murtex Silicate beroende på vilken yta som ska behandlas. Fråga oss gärna i din närmsta Nordsjö Idé & Design-butik om du är osäker på vilken produkt du bör välja.

Få hjälp av en expert

Vill du ta reda på vilket skick fasadens yta verkligen har? Kontakta oss och fråga om vår tjänst fasadhjälpen, så hjälper vi dig! Vi kommer gärna och tittar på fastigheten.