Hem / Gör det själv / Måla / Måla golv

Måla golvet

vitt-trägolv

Måla om golvet – steg för steg

Tänk vad lite färg kan göra – När vi önskar förändring hemma är vår första tanke oftast att måla väggarna. Men du kan ge hela hemmet ett lyft genom att även låta golvet få en ny kulör. Att måla golv kan ge ett helt nytt utseende till ett rum och samtidigt skydda ytan från dagligt slitage.

Som experter på färg har vi på Nordsjö Idé & Design gjort en enkel guide för att hjälpa dig måla om ditt golv och lyckas med ditt projekt.

Följ stegen nedan för att uppnå ett snyggt och hållbart resultat.

1. Förarbete

Rengör ytan ordentligt för att avlägsna smuts, damm och oljor. Om det finns gamla färgrester eller lack, använd ett lämpligt avfettningsmedel eller slipa bort det med en slipmaskin. Se till att ytan är helt torr.

2. Val av färg

Välj en färg som är speciellt utformad för golv med hög slitstyrka. Nordsjö Perform+ Diamond Floor är en extremt tålig golvfärg som säkerställer en slitstark yta. Du kan även hitta fler användbara golvfärg produkter hos oss.

3. Golvlister

Innan du börjar måla golvet, måla om golvlister med en primer. Primern hjälper till att säkra färgen och skapar en jämn grund för den nya färgen att fästa på.

4. Måla golvet

När primern har torkat, applicera två lager av golvfärgen med en roller eller pensel, och låt det torka ordentligt mellan varje lager.

5. Ge golvet tid att torka

Se till att ge golvet tillräckligt med tid att torka innan du går på det eller flyttar in möbler. Ytan måste bli härdad.

Om du behöver ytterligare hjälp eller råd, tveka inte att kontakta din Nordsjö Idé & Design-butik!